Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ramazan Güllacı Tarifi

Ramazan Güllacı

Ramazan Güllacı Tarifi

Ramazan Güllacı tarifi: Ramazan Güllacı için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Güllacı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ramazan Güllacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 350 gram ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı antep fıstığı
  • 8-10 adet çilek

Ramazan Güllacı tarifi nasıl yapılır?

  • Sütle şekeri tencereye alalım şeker eriyene kadar karıştıralım. Süt ısısı el yakmıyorsa altını kapatalım. (Kaynatmayın)
  • Yapacağımız tepsiye güllaç yapraklarının parlak yüzeyleri üste gelecek şekilde bir yaprak güllaç yerleştirelim. Üzerine el yakmayacak kadar sıcak süt gezdirilir.
  • Orta katına ceviz serpilir ve işleme güllaç bitene kadar devam edilir. Dolapta 3-4 saat dinlendirilir, süsledikten sonra servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.

Ramazan Güllacı tarifinin püf noktası nedir?

Yapılışındada söylediğim gibi süt ve şekeri kaynatmıyoruz. Eğer kaynatırsak çok sıcak olan süt güllaç yapraklarını hamurlaştırır. En fazla 4 saat dolapta dinlenirse daha da güzel olur :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025