Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Rafine Şekersiz İrmik Helvası Tarifi

Rafine Şekersiz İrmik Helvası

Rafine Şekersiz İrmik Helvası Tarifi

Rafine Şekersiz İrmik Helvası tarifi: Rafine Şekersiz İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Rafine Şekersiz İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Rafine Şekersiz İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (ya da Hindistan cevizi yağı)
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı pekmez (ya da bal, keçiboynuzu, hurma özü)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (dövülmüş) (üzeri için)

Rafine Şekersiz İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • İrmikleri kısık ateşte erittiğimiz tereyağı içerisinde 10 dakika kavurun.
  • Kavurulan irmiklerin üzerine oda ısısında hazır tuttuğumuz sütü ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
  • Sütü çeken irmikleri ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletip, üzerine sıvı tatlandırıcınızı (pekmez, bal vs.) döküp iyice karıştırın.
  • Tamamen soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Rafine Şekersiz İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Pekmez sevmeyenler bal kullanabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025