Rafine Şekersiz İrmik Helvası Tarifi
Rafine Şekersiz İrmik Helvası tarifi: Rafine Şekersiz İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Rafine Şekersiz İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Rafine Şekersiz İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (ya da Hindistan cevizi yağı)
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı pekmez (ya da bal, keçiboynuzu, hurma özü)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (dövülmüş) (üzeri için)
Rafine Şekersiz İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- İrmikleri kısık ateşte erittiğimiz tereyağı içerisinde 10 dakika kavurun.
- Kavurulan irmiklerin üzerine oda ısısında hazır tuttuğumuz sütü ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
- Sütü çeken irmikleri ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletip, üzerine sıvı tatlandırıcınızı (pekmez, bal vs.) döküp iyice karıştırın.
- Tamamen soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Rafine Şekersiz İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Pekmez sevmeyenler bal kullanabilir.