Rafine Şekersiz Haşhaşlı Çörek Tarifi
Rafine Şekersiz Haşhaşlı Çörek tarifi: Rafine Şekersiz Haşhaşlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Rafine Şekersiz Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Rafine Şekersiz Haşhaşlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
- 2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
- 2 su bardağı tam buğday unu
İç harcı için:
- 250 gram haşhaş (sarı)
- 1 küçük boy kase ceviz içi
- 1 çay bardağı üzüm pekmezi
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
Rafine Şekersiz Haşhaşlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için tüm malzemeler mikser ile karıştırılır ve 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
- İç harcı için haşaş pekmez ve ceviz karıştırılır.
- Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür.
- Her bir parça tabak büyüklüğünde açılır ve her hamur parçasının arasına iç harç sürülür. Ve üst üste dizilir.
- 4 kat olan hamur şeritler halinde kesilir. Her bir şerit rulo yapılarak borcama dizilir.
- Üzeri için Hindistan cevizi yağını benmari usulü erittim, şeker ve tarçın ile karıştırdım ve karışımı her bir rulonun üzerine ve yanlarına sürdüm.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirdim. Afiyet olsun.