Rafine Şekersiz Crumble Tarifi
Rafine Şekersiz Crumble tarifi: Rafine Şekersiz Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Rafine Şekersiz Crumble nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 dilim
Rafine Şekersiz Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10-12 adet çilek
- 1 adet küçük boy muz
- 1 adet küçük boy mısır unu
- 8 adet hurma (ya da gün kurusu)
- 1 çay bardağı süt (ya da su)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
- 1 tutam tuz
- 1 tutam tarçın
- 10-15 adet badem
Rafine Şekersiz Crumble tarifi nasıl yapılır?
- Çilekleri ve muzu küçük küçük doğrayıp fırın kabına koyuyoruz.
- Üzerine bir tutam muskat koyup karıştırıyoruz ve 200 derece fırında, fanlı ızgara modunda 20 dakika pisiriyoruz (ara sıra karıştırabilirsiniz).
- Hurmaları 5 dakika sütte bekletiyoruz. Bademleri kıyıyoruz.
- Süt ve hurmalar ve tereyağını blenderdan geçiriyoruz.
- Hurma karışımı, mısır unu, bademler, Hindistan cevizi, tuz ve tarçını karıştırıp hamur kıvamına getiriyoruz.
- Fırından çıkardığım pişmiş meyvelerin üzerine hamurumdan rastgele koyuyoruz ve yüzeyi kapılıyoruz.
- 180 derece fanlı ızgara ayarında 12 dakika pişiriyoruz. Dilimleyip sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Rafine Şekersiz Crumble tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuz hazırlandığında meyvelerin pişmesi bitmediyse hamur karışımını buzdolabına kaldırabilirsiniz. Muz kullanmadaki amaç, meyve tabanının şeker oranının artırılmasıdır. Dilerseniz zevkinize göre meyve piştikten sonra balla da tatlandırabilirsiniz.