Rafine Şekersiz Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Rafine Şekersiz Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Rafine Şekersiz Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Rafine Şekersiz Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Rafine Şekersiz Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 dilim bal kabağı
- 5 adet çubuk tarçın
- 2 çorba kaşığı tahin
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 dilediğiniz kadar fındık
Rafine Şekersiz Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak 3 su bardağı su ve 5 adet çubuk tarçını bir tencerede kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatıyoruz ve tarçınları içinden alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tarçınlı suyun içine dilimlediğimiz bal kabaklarını atıyoruz ve kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bal kabakları yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bir kasede tahin ve balı güzelce karıştırıyoruz.
- Pişen bal kabaklarını servis tabağına alıyoruz ve tahin bal karışımını üzerine gezdiriyoruz
- İri doğranmış fındıkları üzerine serpiyoruz.
Rafine Şekersiz Bal Kabağı Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Bal kabaklarını biraz diri bırakabilirsiniz.
Rafine Şekersiz Bal Kabağı Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.