Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Püreli Köfte Tarifi

Püreli Köfte

Püreli Köfte Tarifi

Püreli Köfte tarifi: Püreli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Püreli Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Püreli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon

Püresi için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Püreli Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri kabuklarıyla birlikte derince bir tencereye alın ve üstünü suyla doldurun. Tencerenin altını açıp, patatesler yumuşayana dek kaynatın.
  • Patatesler kaynarken köftenin harcını hazırlayın. Kıymayı, köfteyi yoğuracağınız bir kaba alın ve üzerine kabuğunu soyduğunuz bir adet kuru soğanı rendeleyin.
  • Üstüne yumurta, galeta unu ya da ekmek kırıntısı, su, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kimyonu da ilave ederek güzelce yoğurun, yaklaşık 5 dakika kadar.
  • Ardından kabın ağzını streç filmle kapatın ve buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Köfte dolapta dinlenirken patatesler kaynayıp yumuşadıktan sonra tencerenin altını kapatın ve patatesleri sudan çıkartıp, kabuklarını soyun.
  • Kabuklarını soyduğunuz patatesleri el blenderi yardımıyla püre haline getirin. İçine tereyağı, süt ve gerekli baharatları ilave edip, güzelce karıştırın. Püreniz hazır.
  • Dolapta dinlenmiş olan köfte harcını alın, dibini ve kenarlarını yağladığınız bir fırın kabına tüm harcı güzelce bastırarak yayın.
  • Köfteyi bu şekilde, önceden ıstılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • 25 dakikanın sonunda köfteyi fırından alın ve hazırladığınzı patates püresini üstüne güzelce yayın.
  • Ardından tekrar fırına verin ve patates püresi hafifçe kızarana dek yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
  • Patates püresinin üstü hafifçe kızardıktan sonra püreli köftenizi fırından alın ve dilimleyerek sıcak olarak servis edin. Dilerseniz fesleğen yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Püreli Köfte tarifinin püf noktası nedir?

Patates püresini hazırlarken içerisine muskat rendesi ilave etmeniz, çok hoş bir koku ve lezzet verecektir. Her patates püresinde bunu deneyebilirsiniz. Köfte harcını yoğuduktan sonra bir süre (yaklaşık 15 dakika) buzdolabında dinlendirirseniz, köfteniz çok daha lezzetli ve kıvamlı olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025