Pulanik Tarifi
Pulanik tarifi: Pulanik için gerekli malzemeler nelerdir? Pulanik nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pulanik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 kg. tavuk but
- 250 gram tereyağı
- 1,5 kg. yufka
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Pulanik tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yufkaları ocağa koyduğunuz geniş bir tavada kurutun.
- Tavadan alır almaz yufkaları yumuşamaları için bir poşete koyun ve yarım saat ağzı kapalı bekletin.
- Bu sırada tavuk butlarını haşlanmaları için ocağa koyun. Ayrı bir tencereye kaynaması için su koyun.
- Yumuşayan yufkaların 6 tanesini küçük parçalar halinde didikleyin.
- Tereyağı ile karıştırdığınız ayçiçek yağını eritin. Yağ eridikten sonra altını iyice kısın 5 dk kendi haline bırakın.
- Kaynayan suyun üzerine büyük bir tepsi yerleştirin ve didiklediğiniz yufkaları tepsiye koyarak el yardımıyla erittiğiniz tereyağı ile yufkaları güzelce yağlayın ve ayrı bir kaba alın.
- Daha sonra bütün olarak kalan yufkalardan ilkini tepsiye koyun ve sürekli ters yüz ederek yumuşamasını sağlayın.
- Yumuşayan yufkaya tereyağı dökün ve yine el yardımı ile top haline getirerek yağlayın ve ayrı bir kaba alın.
- Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayın. Bütün olarak yağladığınız yufkaları tencerenin üzerindeki tepsiye üst üste serin. Daha sonra didiklediğiniz yufkaları dağıtın.
- Tepsinin ortasına da haşlamış olduğunuz tavuk butlarını koyun. Tavuk suyu ile yufkaları nemli olacak şekilde ıslatın.
- Ve son olarak da irice çekilmiş cevizleri serperek tepsiyi tencerenin üzerinden alın. Afiyet olsun.