Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pulanik Tarifi

Pulanik

Pulanik Tarifi

Pulanik tarifi: Pulanik için gerekli malzemeler nelerdir? Pulanik nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pulanik yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 kg. tavuk but
  • 250 gram tereyağı
  • 1,5 kg. yufka
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

Pulanik tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yufkaları ocağa koyduğunuz geniş bir tavada kurutun.
  • Tavadan alır almaz yufkaları yumuşamaları için bir poşete koyun ve yarım saat ağzı kapalı bekletin.
  • Bu sırada tavuk butlarını haşlanmaları için ocağa koyun. Ayrı bir tencereye kaynaması için su koyun.
  • Yumuşayan yufkaların 6 tanesini küçük parçalar halinde didikleyin.
  • Tereyağı ile karıştırdığınız ayçiçek yağını eritin. Yağ eridikten sonra altını iyice kısın 5 dk kendi haline bırakın.
  • Kaynayan suyun üzerine büyük bir tepsi yerleştirin ve didiklediğiniz yufkaları tepsiye koyarak el yardımıyla erittiğiniz tereyağı ile yufkaları güzelce yağlayın ve ayrı bir kaba alın.
  • Daha sonra bütün olarak kalan yufkalardan ilkini tepsiye koyun ve sürekli ters yüz ederek yumuşamasını sağlayın.
  • Yumuşayan yufkaya tereyağı dökün ve yine el yardımı ile top haline getirerek yağlayın ve ayrı bir kaba alın.
  • Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayın. Bütün olarak yağladığınız yufkaları tencerenin üzerindeki tepsiye üst üste serin. Daha sonra didiklediğiniz yufkaları dağıtın.
  • Tepsinin ortasına da haşlamış olduğunuz tavuk butlarını koyun. Tavuk suyu ile yufkaları nemli olacak şekilde ıslatın.
  • Ve son olarak da irice çekilmiş cevizleri serperek tepsiyi tencerenin üzerinden alın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025