Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi
Puf Puf Kabaran Poğaça tarifi: Puf Puf Kabaran Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Puf Kabaran Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Puf Puf Kabaran Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 4,5 - 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 yemek kaşığı tuz
İç Malzemesi İçin:
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1 yemek kaşığı susam
Puf Puf Kabaran Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Unun içerisine kuru mayayı ilave edin ve unu havalandırarak güzelce karıştırın.
- Kasenin ortasına bir çukur açın ve ılık sütü ilave edin.
- Su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra hamur, pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kapatıp 30 dakika kadar mayalandırın.
- Hamur mayalandıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak bir şekil verin ve yassılaştırın.
- Hamurun tam ortasına rendelediğiniz kaşar peynirinden bir miktar yerleştiriyorum ve malzeme taşmayacak şekilde hamuru büzerek kapatın.Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, az önce büzdüğünüz kısım altta kalacak şekilde yerleştirin.
- Tüm poğaçaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş ve susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 ila 25 dakika arası, üzerileri kızarana kadar pişirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.