Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek Tarifi

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek tarifi: Puf Puf Kabaran Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Puf Kabaran Limonlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı susam

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın. Daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyin güzelce karıştırdıktan sonra rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.
  • En son un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
  • Tüm malzemeler birleşince kalıbınızı güzelce yağlayın. Yağladığınız kalıba susam serpin ve harcınızı kalıba dökün. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.

Puf Puf Kabaran Limonlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Öncelikle keki puf puf yapmak için en önemli püf noktamız yumurta ve şekeri beyazlayıp köpük köpük olana kadar çırpmak. Yumurta ve şekeri ne kadar güzel çırparsanız kekiniz o kadar yumuşak olacaktır. İkinci püf noktamız yumurtayla şekeri çırptıktan sonra mikser kullanmamak. Diğer malzemeleri eklemeye başladığınız andan itibaren kekinizi mikser kullanmadan çırpma teli ile yavaşça karıştırın. Üçüncü püf noktamız unu eleyerek katın. Kabartma tozu, vanilya ve unu birbirine karıştırın ve eleyerek ekleyin. Dördüncü ve son püf noktamız ise kekiniz piştikten sonra fırından çıkarmayın. Fırını kapatın ve 10 dakika kadar keki sıcak fırında bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025