Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Puf Puf Açma Tarifi

Puf Puf Açma

Puf Puf Açma Tarifi

Puf Puf Açma tarifi: Puf Puf Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Puf Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Puf Puf Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Açma için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 adet yumurta ( 1 yumurta + 2 yumurtanın akı içine, sarıları üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 7 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı çörek otu

Puf Puf Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine maya, süt, su ve şekeri ilave edin. Maya eriyene kadar karıştırın.
  • Sıvı yağını ve 1 yumurta ve 2 yumurtanın aklarını ekleyerek karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip 3-4 bardaktan sonra tuzu ve mahlebi de ilave ederek ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz. 30 adet beze çıkartın.
  • Bezelerin üzerine oda sıcaklığında 1 tatlı kaşığı olacak şekilde tereyağından sürün. İki elimizde yavaş yavaş bastırarak açabildiğini kadar ince açın. Rulo yapıp kenara alın. 29 bezeyi de aynı şekilde yapın.
  • İlk yaptığımız rulodan itibaren 2 rulo alarak açma şeklini verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Üzerini bir bez ya da sofra beziyle örterek 1 gece bekletiyoruz. (Vaktiniz yoksa 20 dakika tepside mayalandırın.) Ertesi gün yumurta sarısı, pekmez karışımını hafif olacak şekilde hamurun mayalanmasını söndürmeyecek şekilde sürün.
  • Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü şekilde 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025