Puf Puf Açma Tarifi
Puf Puf Açma tarifi: Puf Puf Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Puf Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Puf Puf Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Açma için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 adet yumurta ( 1 yumurta + 2 yumurtanın akı içine, sarıları üzeri için ayrılacak)
- 1 paket yaş maya
- 1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 7 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı çörek otu
Puf Puf Açma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir kabın içerisine maya, süt, su ve şekeri ilave edin. Maya eriyene kadar karıştırın.
- Sıvı yağını ve 1 yumurta ve 2 yumurtanın aklarını ekleyerek karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip 3-4 bardaktan sonra tuzu ve mahlebi de ilave ederek ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz. 30 adet beze çıkartın.
- Bezelerin üzerine oda sıcaklığında 1 tatlı kaşığı olacak şekilde tereyağından sürün. İki elimizde yavaş yavaş bastırarak açabildiğini kadar ince açın. Rulo yapıp kenara alın. 29 bezeyi de aynı şekilde yapın.
- İlk yaptığımız rulodan itibaren 2 rulo alarak açma şeklini verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerini bir bez ya da sofra beziyle örterek 1 gece bekletiyoruz. (Vaktiniz yoksa 20 dakika tepside mayalandırın.) Ertesi gün yumurta sarısı, pekmez karışımını hafif olacak şekilde hamurun mayalanmasını söndürmeyecek şekilde sürün.
- Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü şekilde 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.