Puf Poğaça Tarifi
Puf Poğaça tarifi: Puf Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
28 adet
Puf Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı eritilmiş margarin
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Puf Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, toz şeker ve kuru mayayı alın. Bir kaşık yardımıyla karıştırarak, mayayı tamamen eritin.
- Üstüne yumurta beyazını, tuzu ve eritilmiş margarini ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Ununu eleyerek ve azar azar ilave ederek güzelce yoğurun, ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurun üstünü streç filme örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Bu şekilde 10 dakika daha mayalanması için bekletin ve ardından yumurtanın sarısını çırpıp, bir fırça yardımıyla poğaçaların üstüne sürün.
- Susam ve çörek otunu da serptikten sonra, önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakın. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
Puf Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Güzelce kabarmış bir poğaça için dikkat etmeniz gereken en öenmli püf noktası, hamurunu hazırladıktan sonra mayalanması için ılık bir yerde bekletmek ve içerisine koyacağınız yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır.