Puf Poğaça Tarifi
Puf Poğaça tarifi: Puf Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Puf Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı peynir altı suyu (200 ml ölçü bardağı kullanıldı)
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
- 2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 6 su bardağı un
- 4 su bardağı un (sonrasını kontrollü ekleyin)
- 2 yemek kaşığı susam
Puf Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına önce ılık peynir altı suyu alınır. Üzerine toz şeker, tuz ve maya eklenip 2-3 dakika beklenir.
- Yumurtaların beyazı ve sıvı yağ eklenir, ardından yavaş yavaş un eklemesi yapılır. Ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edilir. 2 katına çıkacak şekilde en az 1 saat mayalandırılır.
- Fırın fansız ayarda 180 derecede ısıtılır. Eller hafif sıvı yağ ile yağlanarak hamurdan küçük parçalar koparılır ve yuvarlak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpiştirilir.
- Üzeri pişene kadar, 15-20 dakika pişirilir.
- Fazla pişirirseniz sert poğaçalarınız olur, yumuşak istiyorsanız 20 dakikayı geçirmemenizi tavsiye ederim. Üzeri kızarıp altı kısmı renk almışsa yeterli demektir. (Benim fırınımda 18 dakika da piştiler.) Afiyet olsun.