Puf Pişi Tarifi
Puf Pişi tarifi: Puf Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Puf Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 3 su bardağı un (2,5 bardaktan sonrası ölçülü eklenmeli)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Puf Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Uygun bir kaba yoğurdu, unu, kabartma tozunu, toz şekeri ve tuzu alın ve iyice yoğurun.
- Hazır olan hamuru 2 bezeye ayırın ve merdane ile açın. Kare veya yuvarlak şekilde kesin.
- Bir tencereye kızartma yapacağınız yağı alın ve yağ kızınca pişileri üst üste gelmeyecek şekilde yağa alın.
- Pişiler şişip kabarınca ters çevirin. Her iki tarafı kızarınca yağdan alıp bir havlu peçeteye çıkarın ve servis yapın. Afiyet olsun.