Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Puf Pişi Tarifi

Puf Pişi

Puf Pişi Tarifi

Puf Pişi tarifi: Puf Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Puf Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
  • 3 su bardağı un (2,5 bardaktan sonrası ölçülü eklenmeli)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Puf Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Uygun bir kaba yoğurdu, unu, kabartma tozunu, toz şekeri ve tuzu alın ve iyice yoğurun.
  • Hazır olan hamuru 2 bezeye ayırın ve merdane ile açın. Kare veya yuvarlak şekilde kesin.
  • Bir tencereye kızartma yapacağınız yağı alın ve yağ kızınca pişileri üst üste gelmeyecek şekilde yağa alın.
  • Pişiler şişip kabarınca ters çevirin. Her iki tarafı kızarınca yağdan alıp bir havlu peçeteye çıkarın ve servis yapın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025