Puf Patates Kızartması Tarifi
Puf Patates Kızartması tarifi: Puf Patates Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Patates Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Puf Patates Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram patates
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1/4 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 adet muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 dal maydanoz
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Puf Patates Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsağın üzerini kesin, zeytinyağı ve tuz ekleyip 200 derecelik fırında yumuşayıp kızarana kadar pişirin.
- Patatesleri soyun, iri parçalar halinde doğrayın, büyük bir tencere içerisinde bol su ve tuzla birlikte yumuşayana kadar haşlayın.
- Tüm baharatları bir kase içerisinde karıştırın. Haşlanan patatesleri süzün, derin bir kaba alın.
- İlk sıcaklığı geçen patatesleri ezin. Fırınladığınız sarımsakları, baharat karışımını, limon kabuğu rendesini ekleyin.
- Karışıma nişastayı azar azar ekleyin ve hamur kıvamı alana kadar yoğurun. Hamurdan ufak parçalar koparın, hafifçe yağladığınız ellerinizin arasında bastırın. Kızgın yağda önlü arkalı 3-4 dakika pişirin.
- Pişen puf patates kızartmalarınızı bir yağlı kağıt üzerine alın, fazla yağını aldıktan sonra fırında ya da mikrodalga fırında kuruttuğunuz maydanoz yaprakları ile süsleyin. Hafifçe tuzlayın ve limon ile servis edin. Afiyet olsun.