Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Puf Pankek Tarifi

Puf Pankek

Puf Pankek Tarifi

Puf Pankek tarifi: Puf Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Pankek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Puf Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın

Puf Pankek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ile şekeri çırpma teliyle şeker eriyene kadar çırpın. Uzun süre çırpmak çok önemli, puf kıvamına bu şekilde ulaşabiliriz. Tarçını bu esnada ekleyebilirsiniz.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyelim. Unu kontrollü bir şekilde dökelim. Kıvamı kek harcından biraz sıvı, krep harcından biraz katı olmalı.
  • Isınan krep tavasına kepçe veya kaşık yardımıyla dökelim. Pankeklerin üstünde baloncuklar oluşmaya başladı mı tamamdır, çevirebiliriz! Çok hızlı bir şekilde pişiyorlar başından ayrılmamak en iyisi. Afiyet olsun.

Puf Pankek tarifinin püf noktası nedir?

Tavanın yeterince ısınmış olması gerekir aksi takdirde hamur söner ve puf kıvamlı olmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025