Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Puf Kurabiye Tarifi

Puf Kurabiye

Puf Kurabiye Tarifi

Puf Kurabiye tarifi: Puf Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Puf Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yulaf unu
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı bal (dut şekeri/ Hindistan cevizi şekeri vs.)
  • 1-2 damla vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (Hindistan cevizi yağı)

Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi tozu

Kurabiye için:

  • 5 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı leblebi tozu

Puf Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve vanilya özütü hariç bütün malzemeleri bir tencerede kıvam alana denk karıştırdım.
  • Kıvam aldıktan sonra muhallebiyi ocaktan aldım.
  • Tereyağı ve vanilya özütünü ekleyip mikserle çırpıp muhallebiyi karıştırma kabına aldım.
  • Üzeri kabuk bağlamaması için streç filmle sarıp oda sıcaklığına gelmesi için beklettim.
  • Kurabiyeleri tezgahın üzerine aldım, soğuyan muhallebiyi kaşık ile bir parça alarak yuvarlak şekli verdim (eğer düzgün şekil almazsa elinizi bir parça suya değdirip devam edin).
  • Hindistan cevizi tozuna buladım. Hazırladığım Hindistan cevizli muhallebiyi kurabiyelerin üzerine yerleştirdim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025