Puf Böreği Tarifi
Puf Böreği tarifi: Puf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Puf Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Puf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 200 gram yağsız beyaz peynir (ya da lor peyniri)
- 1/4 demet maydanoz
Kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Puf Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını parmak uçlarınızla açıp yumurtayı kırın.
- Unun kenar kısımlarına elenmiş kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun.
- Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Gerekirse azar azar un ilave edip hamuru 8-10 dakika kadar yoğurun.
- Kıvam alan hamurun üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar dinlendirin.
- İç malzemesi için; yağsız beyaz peyniri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Maydanoz yapraklarını ince ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırın.
- Dinlenmiş hamuru ufak bezelere bölüp mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın. Hafifçe unlanmış tezgah üzerinde oklava ya da merdane yardımıyla olabildiğince ince açın.
- Hamur ruleti ya da kalıp yardımıyla açtığınız hamurları üçgen şeklinde kesin. Tüm hamur bezeleri bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- Üçgen hamur parçalarının yarısını bir kenara ayırın. Kalan üçgenlerin orta kısmına hazırladığınız iç malzemeden yerleştirin.
- Üzerlerine birer adet üçgen hamur parçası kapatıp kenar kısımlarının üzerinden hamur ruleti ya da çatal yardımıyla geçin.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Muska şekli verdiğiniz puf böreklerini kızgın yağda renk alana kadar kızartın.
- Kevgir yardımıyla kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını aldığınız börekleri ılık olarak servis edin.
Puf Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Hamurların kenar kısımlarını dikkatli bir şekilde kapatın. Aksi takdirde kızarma esnasında puf gibi kabarmazlar ve iç malzemesi dışarı taşar.Hazırladığınız böreklerin üzerine kızartma işlemi öncesinde hafif nemli bir bez kapatın.