Pudingli Rulo Çörek Tarifi
Pudingli Rulo Çörek tarifi: Pudingli Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Pudingli Rulo Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Pudingli Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Puding için:
- 1 paket Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
- 400 mililitre süt
Çörek hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı file antep fıstığı
Pudingli Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding'i süt ile birlikte ufak bir tencerede sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip oda sıcaklığında soğutun ve buzdolabında dinlendirin.
- Hamur için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ve tereyağını da ekleyin. Islak karışıma unu azar azar yedirin ve hamuru bir kap içerisinde 15 dakika yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde bir saat kadar mayalayın.
- Hamuru tezgahta ya da silikon bir mat üzerinde yarım santimetre kalınlığında ve dikdörtgen formda açın.
- Hamurun üzerine ince bir kat halinde soğutulmuş puding sürün ve dikdörtgenin kısa kenarından yuvarlayarak bir rulo yapın.
- Ruloyu 2-3 santimetre kalınlığında dilimleyin. Dilimleri yatay bir şekilde ve aralarında hafif boşluk kalacak şekilde dikdörtgen bir tepsiye yerleştirin.
- Tepsinin üzerini örtün ve oda sıcaklığında 20-30 dakika kabarana kadar mayalayın. Mayalanan hamurları 180 derecelik sıcak fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan çöreklerin üzerine balı ve suyu karıştırıp fırça ile sürün. Son olarak Antep fıstıklarını serpin ve ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!