Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pudingli Pasta Tarifi

Pudingli Pasta

Pudingli Pasta Tarifi

Pudingli Pasta tarifi: Pudingli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Pudingli Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pudingli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket kakaolu bisküvi (çift kavrulmuş petibör de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket vanilin

Üzerini süslemek için (arzuya göre):

  • 8 adet ceviz
  • 16 adet dondurulmuş frambuaz
  • 8 top vanilyalı dondurma

Pudingli Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Puding yapımı için tencereye sütü, kakaoyu, unu, şekeri ve nişastayı koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Puding kaynayıp koyulaşınca, vanilini ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
  • Ocaktan aldığınız pudingin üzeri kabuk olmaması için ara ara karıştırarak soğutmaya bırakın.
  • Dikdörtgen bir kalıbın içini, streç film ile kaplayın.
  • Kalıbın tabanına bisküviler yapışmaması için pudingten bir kaşık alarak yayın.
  • Bisküvileri süte batırın ve kalıbınızın tabanına bisküvileri dizin.
  • Ardından pudingi 1/4'ünü kalıba yayın.
  • Bir sıra bisküvi bir sıra puding olacak şekilde toplamda dörder sıra dizerek kalıbı doldurun.
  • Üzerini tekrar streç ile kaplayıp, buzdolabında en az 3 saat bekletin.
  • Pudingli pastayı kare porsiyonlar olacak şekilde kesin ve arzuya göre ceviz ve frambuaz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025