Pudingli Pasta Tarifi
Pudingli Pasta tarifi: Pudingli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Pudingli Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pudingli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket kakaolu bisküvi (çift kavrulmuş petibör de kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket vanilin
Üzerini süslemek için (arzuya göre):
- 8 adet ceviz
- 16 adet dondurulmuş frambuaz
- 8 top vanilyalı dondurma
Pudingli Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Puding yapımı için tencereye sütü, kakaoyu, unu, şekeri ve nişastayı koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Puding kaynayıp koyulaşınca, vanilini ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız pudingin üzeri kabuk olmaması için ara ara karıştırarak soğutmaya bırakın.
- Dikdörtgen bir kalıbın içini, streç film ile kaplayın.
- Kalıbın tabanına bisküviler yapışmaması için pudingten bir kaşık alarak yayın.
- Bisküvileri süte batırın ve kalıbınızın tabanına bisküvileri dizin.
- Ardından pudingi 1/4'ünü kalıba yayın.
- Bir sıra bisküvi bir sıra puding olacak şekilde toplamda dörder sıra dizerek kalıbı doldurun.
- Üzerini tekrar streç ile kaplayıp, buzdolabında en az 3 saat bekletin.
- Pudingli pastayı kare porsiyonlar olacak şekilde kesin ve arzuya göre ceviz ve frambuaz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.