Pudingli Kurabiye Tarifi
Pudingli Kurabiye tarifi: Pudingli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pudingli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Pudingli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket vanilyalı toz puding
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Üzeri için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
Pudingli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Kurabiye hamurunu hazırlamak için; vanilyalı toz puding karışımını karıştırma kabına alın.
- Pudra şekeri ve ayçiçek yağını kattıktan sonra elinizle tüm malzemeyi şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kurabiyelere hoş bir koku vermesi için iri iri rendelenmiş portakal kabuğunu katın.
- Elenmiş unu azar azar ekleyerek toparlanana kadar hamuru elinizle yoğurun. Yağlı ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmelisiniz.
- Hazırladığınız kurabiye harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
- Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine bir çatal yardımıyla bastırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğuttuktan sonra geniş bir kaba aldığınız pudra şekerine bulayın ve sevdiklerinizle paylaşın.
Pudingli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kabartma tozu içermeyen bir kurabiye hazırlıyoruz. Un kurabiyesini anımsatan bir lezzette olan kurabiyeleri, fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında soğutun. Dağılmamaları için pudra şekerine dikkatli bir şekilde bulayın ya da sadece üzerlerine eledikten sonra servis edin.Kurabiyelerin üzerinin koyu bir renk almasını beklemeden fırından çıkartın, taban kısımlarının pembeleşmiş olması yeterlidir.