Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pudingli Kek Tarifi

Pudingli Kek

Pudingli Kek Tarifi

Pudingli Kek tarifi: Pudingli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pudingli Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pudingli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kalıbı yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Ara kat kreması için:

  • 1 paket muzlu puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • 90 gram beyaz çikolata

Üzeri için:

  • 1 paket bitter çikolatalı puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • 90 gram bitter çikolata

Pudingli Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla, yüksek devirde toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Süt ve zeytinyağını ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu katın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra kek harcını bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Orta kısmı düz kek kalıbını tereyağı ile yağladıktan sonra kek harcını içine boşaltın. Üzerini bir spatula ile düzeltip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Kekin ara kat kreması için; toz muzlu puding harcını küçük bir tencereye aktarın. Soğuk süt ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pudingi pişirin.
  • Kıvam alan pudingi ocaktan alın. Küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı katın ve pudingin kendi sıcaklığında eriyene kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Kekin üzeri için; toz bitter çikolatalı puding harcını küçük bir tencereye aktarın. Soğuk süt ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pudingi pişirin.
  • Kıvam alan pudingi ocaktan alın. Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı katın ve pudingin kendi sıcaklığında eriyene kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Fırından çıkan keki kalıbından çıkartın. Oda ısısında soğuyana kadar dinlendirdikten sonra bir pasta teli ya da keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
  • Kekin taban kısmını geniş bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini hazırladığınız muzlu puding ile sıvadıktan sonra kekin üst katını üzerine kapatın.
  • Kekin üzerine hazırladığınız bitter çikolatalı pudingi dökün, fazlasının kenarlardan akmasını umursamayın. Arzuya göre; bitter çikolatalı pudingle kekin kenar kısımlarını sıvayın.
  • Kısa sürede hazırlanan pudingli keki, anında ya da soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Pudingli Kek tarifinin püf noktası nedir?

Fırından çıkan keki, oda ısısında soğuttuktan sonra pasta teli ya da keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025