Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pudingli Çatlak Kurabiye Tarifi

Pudingli Çatlak Kurabiye

Pudingli Çatlak Kurabiye Tarifi

Pudingli Çatlak Kurabiye tarifi: Pudingli Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pudingli Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pudingli Çatlak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket toz kakaolu puding
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Pudingli Çatlak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine sıvı yağ ve yumurta eklenerek karıştırılır.
  • Sonrasında üzerine toz puding ve kabartma tozu da eklenerek iyice karıştırılır.
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un azar azar eklenerek yoğurulur.
  • Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurumuz az yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar oluşturularak dizilir.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kurabiyeler çatlayana kadar pişirilir.
  • Son olarak üzerine erimiş çikolata ya da tercihe göre pudra şekeriyle süsleyerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Pudingli Çatlak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı ve kontrollü pişirilmeli.

Pudingli Çatlak Kurabiye tarifi için servis önerisi

Soğuduktan sonra pudra şekeriyle servis edilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025