Puding Dolgulu Mini Pavlova Tarifi
Puding Dolgulu Mini Pavlova tarifi: Puding Dolgulu Mini Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Puding Dolgulu Mini Pavlova nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Puding Dolgulu Mini Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Puding için:
- 1 paket Dr. Oetker Kakaolu Puding
- 3 su bardağı süt (600 ml.)
Pavlova için:
- 5 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
- 1 + ¾ su bardağı toz şeker (300 gram)
- 1/2 çay kaşığı toz kakao
Üzeri için:
- 1 paket bitter çikolata (rendelenmiş)
- 1 kase taze meyve (çilek, frambuaz vb.)
Puding Dolgulu Mini Pavlova tarifi nasıl yapılır?
- Dr. Oetker Kakaolu Puding'i süt ile birlikte ufak bir tencerede sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip oda sıcaklığında soğutun.
- Pavlova için şekeri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyun ve 180 derecelik sıcak fırında 6 dakika ısıtın.
- Şekeri fırından çıkarırken dereceyi 110 dereceye düşürün.
- Yumurta beyazlarını stand mikserinde çırpma teli ile önce düşük devirlerde ardından yüksek devirlerde köpürtün.
- Yumurta beyazı beyazlamaya başlayınca sıcak şekeri azar azar içerisine ekleyin.
- Şeker içeride eriyip karışım soğuyuncaya kadar yüksek devirde çırpma işlemine devam edin.
- Karışım hazır olunca en düşük devirde kakaoyu ekleyin ve eşit olmayacak şekilde karıştırıp işlemi tamamlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye büyük öbekler halinde pavlovaları kaşıkla yerleştirin ve hafifçe kenarlarına şekil verin ve ortasına kaşıkla bastırarak çukur yapın.
- 110 derecelik sıcak fırında 1 saat pişirin ve fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 1 saat daha dinlendirin.
- Soğuyan pavlovaların içine pudingi kaşıkla doldurun, taze meyveler ve bitter çikolata ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.