Puding Dolgulu Delikli Kek Tarifi
Puding Dolgulu Delikli Kek tarifi: Puding Dolgulu Delikli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Puding Dolgulu Delikli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Puding Dolgulu Delikli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Puding için:
- 1 paket Dr. Oetker Çikolatalı Hindistan Cevizli Puding
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker (150 gram)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1/2 su bardağı süt (100 ml)
- 2,5 su bardağı un ( 300 gram)
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Puding Dolgulu Delikli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Dr. Oetker Çikolatalı Hindistan Cevizli Puding'i süt ile birlikte ufak bir tencerede sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Kek için şeker ve yumurtayı mikserle şeker eriyene kadar köpürtün.
- Kek karışımının içerisine sırayla sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Son olarak un, tuz, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin. Harcı pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Kek harcını önceden yağlanıp unlanmış orta boy dikdörtgen bir tepsiye dökün ve 180 derecelik sıcak fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Pişen keki oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta soğutun.
- Soğuyan keke bir sıkma torbası ucunun tersi ile delikler açın. İçinden çıkan kek kırıntılarını üzerine kullanmak için ayırın.
- Deliklerin içine puding doldurun ve kalan pudingi kekin üstüne spatula ile yayın. Son olarak kek kırıntıları ve Hindistan cevizlerini harmanlayıp kekin üzerine serpin. 2 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun.