Puantiyeli Rulo Pasta Tarifi
Puantiyeli Rulo Pasta tarifi: Puantiyeli Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Puantiyeli Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Puantiyeli Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 5 adet yumurta
- 170 gram şeker
- 100 gram un
- 1 paket vanilin
- 1/4 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Kreması İçin:
- 1 paket pastacılık kreması
- 15 gram tereyağı
- 100 mililitre sıvı krema
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 10 adet çilek
Puantiyeli Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta akları, mikserle toz şekerin 3/4 su bardağı kaşık kaşık eklenerek kar haline getirilir.
- Yumurta sarıları, kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Bu karışıma, yumurta akı karışımı 3-4 defada eklenip katlanarak karıştırılır. Un ve vanilya da elenerek eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
- Kek karışımının 1/4 üne kırmızı gıda boyası kürdan ucuyla eklenir ve karıştırılır.
- Krema torbasıyla pişirme kağıdı serilen tepsiye aralıklı küçük yuvarlaklar sıkılır.
- Yuvarlakların arasına ve üzerine kalan kek karışımı sıkılıp düzleştirilir. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki alt üst ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirilir.
- Pastacı kreması sütle pişirilir. Tereyağ eklenip karıştırılır. 2 dakika çırpılır. Krema üzerine streç film kapatılıp dolaba kaldırılır.
- 100 ml sıvı krema pudra şekeri ile çırpılır. Pastacı kremasına eklenerek çırpılır.
- Soğuyan kek pişirme kağıdı üzerine ters çevrilip kağıt sıyrılır. Kek tekrar ters çevrilir. Çok kenarlara gelmeden krema sürülür.
- Çilekler bir kenara yatay yerleştirilir. Alttaki kağıt yardımıyla rulo haline getirerek sıkıştırılır. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Afiyet olsun.
Puantiyeli Rulo Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Önceden 160 dereceye alt üst ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirilir. Servisten önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmeli.