Puantiyeli Kalp Kurabiye Tarifi
Puantiyeli Kalp Kurabiye tarifi: Puantiyeli Kalp Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Puantiyeli Kalp Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 adet
Puantiyeli Kalp Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı (oda ısısında)
- 100 gram pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 2 adet orta boy yumurta
- 3 damla acıbadem aroması (isteğe göre)
- 1/3 su bardağı nişasta (30 gram)
- 3 su bardağı un (330 gram)
- 1 paket vanilya (5 gram)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (3 gram)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1-2 damla gıda boyası (arzuya göre renk seçebilirsiniz)
Puantiyeli Kalp Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda ısısında yumuşamış tereyağı, mikserle kremsi olana kadar çırpılır. Pudra şekeri eklenip karışana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır. Aroma eklenir.
- Kuru malzemeler elenerek eklenir ve mikserle çırpılır. Hamur ikiye bölünür. Bir hamura istenilen pembe tona ulaşana kadar azar azar gıda boyası eklenir.
- Hamurlar streç film veya pişirme kağıdı arasında merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açılır. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Kalıplarla küçük daireler çıkarılır.
- Daireler, hamurlardaki boşluklara yer değiştirilerek (pembeye renksiz, renksize pembe) yerleştirilir.
- Bir kez daha hafifçe üzerinden merdaneyle geçilir. Puantiyeli hamurlardan kalp şekiller çıkarılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir. Yarım saat daha buzdolabında dinlendirilir.
- Önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 10-12 dakika pişirilir. Yumuşak ve pişmemiş görünse de fırından çıkarılır. 5 dakika sonra, tel ızgara üzerinde soğutulur. Afiyet olsun.
Puantiyeli Kalp Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.