Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pryanik Kurabiye Tarifi

Pryanik Kurabiye

Pryanik Kurabiye Tarifi

Pryanik Kurabiye tarifi: Pryanik Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Pryanik Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pryanik Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sıvı harç için:

  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker (tepeleme)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet kakule
  • 3 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 adet rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı un (tepeleme)

Dış kaplaması için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Pryanik Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü bir taşım kaynatın.
  • Kurabiye harcını yapacağınız derin bir kaba; şekeri ve 3/4 su bardağı unu koyun. Üzerine sıcak sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.
  • Kakule, karanfil, tarçın,  zencefil ve muskatı bir havanda döverek birleştirin. Eleyerek harca ekleyin.
  • Kakaoyu, sıvı yağı ve yumurta sarısını da harca ekleyip pürüz olana kadar karıştırın. Karışıma kalan unun yarısını tahta bir kaşıkla yedirin.
  • Karbonata limon suyu ekleyip aktifleştirin ve kabartma tozuyla bitlikte harca ekleyip karıştırın.
  • Kalan 2 su bardağı unu kontrollü olarak ekleyin ve pürüzsüz az yapışkan bir harç olana kadar eklemeye devam edin.
  • Harcı, unlanmış tezgaha alın. Üzerini biraz unla unlayıp merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında açın.
  • Bir kesici ya da bardak yardımı ile hamuru kesin. Kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye alın.
  • Bu işleme hamur bitene kadar devam edin. Kurabiyelere yapışan fazla unu fırça ile silkeleyin.
  • Kurabiyeleri 200 derecelik fanlı fırında 10 dakika pişirin ve oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin.
  • Dış kaplaması için yumurta beyazı, pudra şekeri ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Soğuyan kurabiyelerin tüm yüzeyini kaplayın ve tekrar tepsiye alın. Bu işlemi eldiven giyip elinizle kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Kurabiyeleri oda sıcaklığında 1 gece ya da ılık fırında bir saat bekletip dışı kuruduktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerinizi hava almayan bir kapta haftalarca bayatlamadan saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025