Profiterol Tarifi
Profiterol tarifi: Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
Krema İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin:
- 200 mililitre krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 120 gram bitter çikolata
- 1/2 çay bardağı süt
Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Krema için sütü tencereye alalım.
- Vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alıp kıvama gelinceye kadar pişirelim. Kremayı ocaktan alıp, vanilya ekleyip çırpalım.
- Kremayı 4-5 saat dolapta soğutalım.
- Hamur için su, tereyağı ve şekeri koyup eritelim. Unu koyup kavuralım.
- Hamur iyice toplayınca bir kaba alıp soğutalım. Soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım. İlk başta dağılacak sonra toplayacaktır.
- Çikolata sosunu yaparken krema, süt ve tereyağını bir koyup ısıtalım.
- Sonra çikolatayı koyup eritelim, iyice kıvama gelince ocaktan alalım.
- Hamuru tepsiye ufak ufak sıkalım.
- 180 derece fırında 25 dakika pişirelim. Hamurları pişirince ikiye bölüyoruz ama sonunu kesmiyoruz. İçlerine kremayı sıkıyoruz. Üzerine çikolata sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun.