Profiterol Tarifi
Profiterol tarifi: Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1/2 paket margarin
- 3 adet büyük boy yumurta
Kreması için:
- 500 mililitre süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
Çikolata sosu için:
- 220 gram sütlü çikolata
- 200 gram krema
Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine 2,5 su bardağı süt, 1,5 çay bardağı toz şeker ekleyin.
- 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
- Koyulaşmış kremaya 1 paket vanilin ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra bir kaba koyup , en az 1 saat buzdolabında bekletin.
- Profiterol hamurunu hazırlamak için, 1 su bardağı suyu ve 125 gram margarini bir tencerede kaynatın.
- Ardından 1 su bardağı unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın.
- Toparlanan hamuru ocaktan alın ve oda sıcaklığında 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- 3 adet büyük boy yumurtayı birer birer ekleyerek dinlenmiş olan hamurla birlikte iyice karıştırın.
- Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra 15 dakika daha dinlendirin.
- Birer tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdı serili fırın tepsisine arada boşluk kalacak şekilde kaşık yardımıyla dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
- Sonrasında bıçak yardımıyla hamurları yanlamasına (fileto ayırır gibi) hamur kopmayacak şekilde kesin. İçini hazırladığınız kremayla doldurun (tatlı kaşığı ile).
- Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız sütlü çikolatayı, küçük bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Üst üste dizdiğiniz profiterollerin üzerine hazırladığınız çikolata sosu ve file Antep fıstığı gezdirip servis edin. Afiyet olsun.
Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtaların hamura teker teker eklenmesi ve her seferinde iyice hamurla özdeşlemesinin sağlanması önem taşımaktadır.