Profiterol Tarifi
Profiterol tarifi: Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 paket margarin
- 6 adet yumurta
İç krema için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak hamurumuzu hazırlamak için derin bir tencereye su ve margarinimizi alıp orta ateşte eriyene kadar bekliyoruz.
- Eriyen su ve margarinimize unumuzu ilave edip 2-3 dakika kadar aralıksız karıştırıyoruz. Pişen hamurumuzu soğuması için 10-15 dakika bekliyoruz.
- Hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp iyice yediriyoruz. Buradaki en önemli ayrıntı bir yumurtayı yedirmeden diğer yumurtayı asla kırmıyoruz.
- Yedirme işlemi bittikten sonra tutkal kıvamında bir hamur elde etmiş oluyoruz ve hamuru 10 dakika kadar daha dinlenmeye bırakıyoruz.
- Yağlanmış tepsiye kabarma payı bırakacak şekilde kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar halinde hamurumuzu yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
- Hamurlar pişerken bir yandan da muhallebimizi hazırlıyoruz.
- Derin bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri ekliyoruz ve kıvamı koyulaşana dek karıştırıyoruz.
- Kaynamaya yakın vanilyamızı da ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
- Pişen hamurlarımızı ortadan ikiye keserek hazırlamış olduğumuz kremaları arasına dolduruyoruz.
- Son olarak hazır sosumuzu sütle beraber kıvam alana dek karıştırıp hazırlıyoruz ve profiterollerimizin üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.