Profiterol Tarifi
Profiterol tarifi: Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 3 adet orta boy yumurta
Krema için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Margarin tencerede eritilir.
- Su ilave edilerek kaynatılır ve kaynadıktan sonra un ilave edilerek hızlıca karıştırılır ve karışım hamur haline gelmiş olur.
- Soğuyan hamura birer birer yumurtalar ilave edilir ve çatal yardımı ile yumurtalar hamura yedirilir.
- Hazır olan hamur, fırın tepsisine tatlı kaşığı ile toplar şeklinde pay edilir. Bu kısımda sıkma torbası da kullanabilirsiniz.
- Amaç yuvarlak toplar olacak ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük olacak.
- 40 dakika boyunca 180 derecelik fırında pişirilir.
- İç dolgu kreması: Yumurta, şeker, un çırpılır.
- Süt ilave edilir ve kaynayana kadar pişirilir.
- En son bir paket vanilin ilave edilir ve ocak kapatılır.
- Çikolata sosu için: 1 paket hazır çikolata sosu süt ile pişirilir soğumaya bırakılır.
- Servis tabağına alınan içi krema ile doldurulan profiterol toplarının üzerine çikolata sosu dökülür.
- Ekstra Antep fıstığı ya da fındık kırıntıları ile süsleme yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Hamur pişme esnasında fırın kapağını açmayınız ki hamurlar sönmesin.