Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Profiterol Tarifi

Profiterol

Profiterol Tarifi

Profiterol tarifi: Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Profiterol hamuru için:

  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

Kreması için:

  • 500 ml. süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)

Çikolata sosu için:

  • 220 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema

Profiterol tarifi nasıl yapılır?

    Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

    Yumurtaların kesilmemesi için; hazırladığınız şu hamuru soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve hızlıca karıştırın. Hazırladığınız profiterol hamurlarını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kabarma payı bırakacak şekilde aralıklı olarak yerleştirin. Hamurların büyüklükleri piştikten sonra farklılık gösterebilir. Kremayı soğuttuktan sonra kullanabilirsiniz.

    Profiterol tarifi için servis önerisi

    Profiterol servisinde arzuya göre beyaz çikolatalı sos da kullanabilirsiniz.


    Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

    TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

    Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025