Profiterol Tarifi
Profiterol tarifi: Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 500 gram süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket çikolata sosu
Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt ve toz şekeri ekleyip kaynatıyoruz.
- Diğer yandan bir su bardağı suyu kaynatıyoruz ve içine margarini koyup eritiyoruz.
- Margarin de eridikten sonra unu ekleyip karıştırıyoruz, un kokusu çıkana kadar karıştırma işlemi devam edecek. (Yaklaşık 3-4 dakika)
- Hamur oluşacak. Hamuru başka bir kaba aktarıyoruz çabuk soğuması için.
- Daha sonra soğuyan hamura tek tek yumurtaları kırıp iyice karıştırıyoruz.(Bu işlem de her bir yumurta kırılıp hamura yedirilir, diğer yumurta sonra kırılır.)
- Elde edilen hamurumuzu sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serili tepsimize ceviz büyüklüğünde hamurlarımızı sıkıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra derin bir servis kabına alıyoruz. Üzerine çikolata sosu döküyoruz. Afiyet olsun.