Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Profiterol Tarifi

Profiterol

Profiterol Tarifi

Profiterol tarifi: Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık su
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 500 gram süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çikolata sosu

Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt ve toz şekeri ekleyip kaynatıyoruz.
  • Diğer yandan bir su bardağı suyu kaynatıyoruz ve içine margarini koyup eritiyoruz.
  • Margarin de eridikten sonra unu ekleyip karıştırıyoruz, un kokusu çıkana kadar karıştırma işlemi devam edecek. (Yaklaşık 3-4 dakika)
  • Hamur oluşacak. Hamuru başka bir kaba aktarıyoruz çabuk soğuması için.
  • Daha sonra soğuyan hamura tek tek yumurtaları kırıp iyice karıştırıyoruz.(Bu işlem de her bir yumurta kırılıp hamura yedirilir, diğer yumurta sonra kırılır.)
  • Elde edilen hamurumuzu sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serili tepsimize ceviz büyüklüğünde hamurlarımızı sıkıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan sonra derin bir servis kabına alıyoruz. Üzerine çikolata sosu döküyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025