Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Profiterol Tarifi

Profiterol

Profiterol Tarifi

Profiterol tarifi: Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kreması için:

  • 150 gram tereyağ
  • 3/2 su bardağı un
  • 4,5 su bardağı süt
  • 3/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Hamuru için:

  • 100 gram margarin (veya tereyağ)
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Çikolata sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un

Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru pişirmek için orta boy bir tavada tereyağını eritip 1 su bardağı suyu ekleyelim.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp unu ekleyelim ve hamur homojen bir kıvam alana kadar ocakta karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Hamur pürüzsüz bir hale gelince ve kendini toplayınca soğumaya bırakalım.
  • Hamur soğuyunca 4 yumurtayı tek tek kırıp iyice karıştıralım.
  • Krema için tereyağını ocakta eritelim ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım
  • Sonrasında sütü yavaşça eklemeye başlayalım ve karıştırmaya devam edelim.
  • Sütün hepsini ekledikten sonra şekeri ekleyip üzeri göz göz olana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra vanilyayı ekleyip mikserle karıştıralım.
  • Yumurtaları tek tek kırıp karıştırdığımız hamurdan elimizi ıslatıp kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye aralıklı olacak şekilde dizelim.
  • 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
  • Sosu için tüm malzemeyi karıştırıp kaynayıncaya kadar ocakta pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • İçi boş bir şekilde kabaran hamurlarımızın içini pasta şırıngası yardımı ile krema ile dolduralım.
  • Üzerine çikolata sosu gezdirip cevizle süsleyip servis edelim. Afiyet olsun. :)

Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtaları birer birer ekleyip iyice yedirmemiz hamurlarımızın içi boş kabarmasını sağladığı için özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Kremayı yaparken sütü yavaş ve kontrollü eklememiz topaklanmaların olmasını engelleyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025