Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pretzel Tarifi

Pretzel

Pretzel Tarifi

Pretzel tarifi: Pretzel için gerekli malzemeler nelerdir? Pretzel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pretzel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur İçin:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su (ılık)
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Haşlama Solüsyonu İçin:

  • 5 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı karbonat
  • 1/2 çay bardağı deniz tuzu

Pretzel tarifi nasıl yapılır?

  • Unu geniş bir kaba eleyin.
  • Kuru mayayı ılık suyla minik bir kabın içinde aktive olması için 10 dk bekletin.
  • Unun içine oda sıcaklığındaki tereyağını ve diğer malzemeleri ilave edin.
  • Pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar yoğurun.
  • 60'şar gr'lık bezeler halinde dinlendirin.
  • Haşlama solüsyonu için suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine tuz ve pekmezi ilave edin.
  • Mayalanan hamurları hepsi aynı boyda olacak şekilde elinizle yuvarlayın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • iki ucundan ortaya doğru yuvarlayarak orjinal şeklini verin.
  • Tepsi üzerinde 10-15 dakika daha dinlendirin ve haşlama solüsyonun içinde 1-2 dakika haşlayın.
  • Hafif haşlanan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisinde dizin.
  • Üzerine kaya tuzu serpin ve 20 dakika kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Pretzel tarifinin püf noktası nedir?

Kuru mayayı daha çabuk aktive etmek isterseniz suyla beraber şeker de ilave edebilrisiniz. Kuru maya ve yaş mayayla en son tuzu temas ettirmelisiniz. Tuz zerreleri mayanın gelişimini olumsuz etkiler.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025