Prenses Tacı Tarifi
Prenses Tacı tarifi: Prenses Tacı için gerekli malzemeler nelerdir? Prenses Tacı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Prenses Tacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Portakallı kısmı için:
- 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Prenses Tacı tarifi nasıl yapılır?
- Portakalların suyunu sıkın ve hazırladığınız 3 su bardağı portakal suyunu, tel bir süzgeçten geçirerek güzelce süzün.
- Süzdüğünüz portakal suyunu bir tencereye alın içerisine nişasta ile şekeri ilave ettikten sonra güzelce karıştırın, ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak, koyulaşana dek yaklaşık 5 dakika pişirin.
- Dilediğiniz bir kek kalıbının içini ıslatın ve hazırladığınız portakallı karışımı kalıba dökün. Oda ısısına geldikten sonra buzluğa kaldırın.
- O birazcık donarken, siz de muhallebisini hazırlayın. Muhallebisi için gerekli olan malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç, bir tencereye alın, güzelce karıştırın ve ocağın altını açın.
- Sürekli karıştırarak, koyulaşana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Ocağın altını kapatın, tereyağı ve vanilyayı da ekleyin ve tereyağı eriyene dek ocağın altı kapalı bir şekilde güzelce karıştırın.
- Kalıbı buzluktan alın ve hazırladığınız muhallebiyi üstüne dökün.
- Oda ısısına geldikten sonra streç filmle sarın ve buzdolabında bir gece dinlendirin.
- Ertesi gün kalıbı bir servis tabağına ters çevirin, dilediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis edin.