Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Prenses Tacı Tarifi

Prenses Tacı

Prenses Tacı Tarifi

Prenses Tacı tarifi: Prenses Tacı için gerekli malzemeler nelerdir? Prenses Tacı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Prenses Tacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Portakallı kısmı için:

  • 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 3 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Prenses Tacı tarifi nasıl yapılır?

  • Portakalların suyunu sıkın ve hazırladığınız 3 su bardağı portakal suyunu, tel bir süzgeçten geçirerek güzelce süzün.
  • Süzdüğünüz portakal suyunu bir tencereye alın içerisine nişasta ile şekeri ilave ettikten sonra güzelce karıştırın, ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak, koyulaşana dek yaklaşık 5 dakika pişirin.
  • Dilediğiniz bir kek kalıbının içini ıslatın ve hazırladığınız portakallı karışımı kalıba dökün. Oda ısısına geldikten sonra buzluğa kaldırın.
  • O birazcık donarken, siz de muhallebisini hazırlayın. Muhallebisi için gerekli olan malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç, bir tencereye alın, güzelce karıştırın ve ocağın altını açın.
  • Sürekli karıştırarak, koyulaşana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Ocağın altını kapatın, tereyağı ve vanilyayı da ekleyin ve tereyağı eriyene dek ocağın altı kapalı bir şekilde güzelce karıştırın.
  • Kalıbı buzluktan alın ve hazırladığınız muhallebiyi üstüne dökün.
  • Oda ısısına geldikten sonra streç filmle sarın ve buzdolabında bir gece dinlendirin.
  • Ertesi gün kalıbı bir servis tabağına ters çevirin, dilediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025