Pratik Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Pratik Zeytinyağlı Enginar tarifi: Pratik Zeytinyağlı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pratik Zeytinyağlı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Enginarlar için:
- 4 adet enginar
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Garnitür için:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı su
Sos için:
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
Pratik Zeytinyağlı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Enginarlar az limon suyuyla birlikte 10-15 dakika suda haşlanır. Biraz yumuşaması yeterli olacaktır. Ayrı bir tencerede, minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında sotelenir.
- Sonra minik küp doğranmış havuç da eklenir, 1-2 dakika daha karıştırılır. Havuçların diriliği geçince minik küp doğranmış patates de ilave edilir ve sotelenir. Bezelye de eklenir.
- Su ve tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirilir. İç harç hazır. Sosu için gerekli malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Şeker karışıma çok yakışıyor.
- Hafif yumuşamış enginarlar uygun bir tencereye alınır. Ortalarına garnitür koyulur. Sonra sosu da eklenir ve pişmeye bırakılır. 15-20 dakika sonra kapatılır. Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.