Pratik Yulaf Topları Tarifi
Pratik Yulaf Topları tarifi: Pratik Yulaf Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Yulaf Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pratik Yulaf Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5-6 dilim bal kabağı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 adet portakalın kabuğu
- 10 adet hurma (veya kuru kayısı)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı yulaf ezmesi (veya yulaf unu)
- 1 çay bardağı fındık (ceviz, badem vs kullanabilirsiniz)
- 1 paket hindistan cevizi (üzeri için)
Pratik Yulaf Topları tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabaklarını iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Hurmayı (kullanacaksanız kuru kayısıyı) ve kuru üzümü sıcak suda 2 saat kadar bekletiyoruz.
- Bal kabakları haşlanıp kuru malzemeler de yumuşayınca hepsini rondo ya da blender yardımıyla püre haline getiriyoruz.
- Kuru yemişleri havanda döverek irili ufaklı parçalar haline getirip meyve püresinin üzerine ekliyoruz.
- Yulafları meyve püresinin içine kontrollü bir biçimde ekliyoruz. Burada kıvam ele yapışmayacak durumda olmalı.
- Tarçını ve portakal kabuklarını yulaflı meyve püresine ekliyoruz.
- Son olarak elde ettiğimiz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp Hindistan cevizine buluyoruz.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Pratik Yulaf Topları tarifinin püf noktası nedir?
Yulafı isterseniz yulaf kepeği (ezmesi) isterseniz de yulaf unu olarak kullanabilirsiniz. Ağızda dağılan bir kıvam istiyorsanız tamamen yulaf kepeği (ezmesi) şeklinde kullanmalısınız. Dilerseniz 1-2 yemek kaşığı kadar fındık ezmesi ya da fıstık ezmesi kullanabilirsiniz. Hurma kullanıyorsanız çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın.