Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Yanardağ Pasta Tarifi

Pratik Yanardağ Pasta

Pratik Yanardağ Pasta Tarifi

Pratik Yanardağ Pasta tarifi: Pratik Yanardağ Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Yanardağ Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Yanardağ Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet kakaolu hazır pandispanya keki

İç kreması için:

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 adet orta boy muz
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi

Keki ıslatmak için:

  • 1/2 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 paket orman meyveli sos

Pratik Yanardağ Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle meyve sosunu paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın ve pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  • Derince bir kabın içinde 1 paket toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü kıvam alana dek bir el mikseri yardımıyla çırpın.
  • Petibör bisküvileri elinizle parçalayın ve krem şantinin içerisine karıştırın. Muzu halka halka doğrayın ve onu da içine katın.
  • Ardından damla çikolataları da ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Hazır pandispanya kekinin bir tanesini alın ve servis tabağına yerleştirin. Sütle her yerini ıslatın.
  • Hazırladığınız krem şantili iç kremayı pasta tabanının üstüne kenarlarda boşluk bırakarak bir tepe oluşturacak şekilde yayın.
  • Diğer pandispanya tabanını 8 eşit parçaya bölün. Ancak 7 parçasını kullanacağız.
  • Pandispanyadan kestiğiniz her bir üçgen dilimi, diğer pandispanyanın ortasına yığdığınız kremalı karışımın etrafına dizin.
  • Ortada kalan boşluğa hazırladığınız orman meyve sosunu yavaşça boşaltın. Sos dilimlerin aralarındaki boşluklardan da akacak.
  • İsterseniz bir kaç saat dolapta beklettikten sonra, isterseniz de hemen servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025