Pratik Tuzlu Tart Tarifi
Pratik Tuzlu Tart tarifi: Pratik Tuzlu Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Tuzlu Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 dilim
Pratik Tuzlu Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket milföy hamuru
- 1 su bardağı ricotta peyniri (veya lor peyniri)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 25-30 adet kuşkonmaz (veya 1 adet kabak)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke (veya nar ekşisi- üzeri için)
Pratik Tuzlu Tart tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 190 dereceye ayarlayın.
- 10-15 dakika oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurunu kenarlardan birer cm bırakacak şekilde kesin. İçerde kalan parçaya çatalla delikler açın.
- Önceden ısınmış fırında, fansız alt üst ayarda 7-8 dakika pişirin, çıkarıp birkaç dakika dinlendirin.
- Hamurunuz dinlenirken ricotta veya lor, rendelenmiş peynir, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
- Dinlenmiş hamurun iç kısmına bolca peynirli karışımı ekleyip bir kaşıkla köşelere kadar yayın.
- Kabak kullanıyorsanız kabakları ince ince halkalar halinde doğrayın. (Mandolin de kullanabilirsiniz.)
- Kuşkonmaz kullanıyorsanız kuşkonmazların alt kısımlarını kırarak tartınızı istediğiniz şekilde süsleyerek peynirin üzerine yerleştirin.
- Üzerine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip tekrar fırına verin. Milföylerin kenarları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Pratik Tuzlu Tart tarifinin püf noktası nedir?
Çatalla deldiğiniz kısım yine de kabardıysa bir kaşığın arkasıyla bastırıp düzleştirebilirsiniz, kenarlarının yüksekte kalması lazım.
Pratik Tuzlu Tart tarifi için servis önerisi
Fırından çıkan tartları 5 dakika kadar dinlendirip dilimleyin. Sıcak servis edin.