Pratik Tam Buğday Ekmeği Tarifi
Pratik Tam Buğday Ekmeği tarifi: Pratik Tam Buğday Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Tam Buğday Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Pratik Tam Buğday Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
Pratik Tam Buğday Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Un ve tuzu karıştırıp ortasına delik açıyoruz ve mayalı karışımı döküyoruz.
- Biraz da su katarak yoğurmaya başlıyoruz. (Burada su miktarı göreceli. O yüzden yavaş yavaş su eklemeli tarifteki ölçüden daha az ya da daha fazla su kullanılabilir.)
- Ele yapışmayan güzel toparlak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu ağzı kapalı bir kapta yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanma sonunda hamuru göz kararı 8 bezeye ayırıp güzel şekil veriyoruz.
- Üstlerine birer çizik atıp fırçayla ıslatıyoruz (Su ile). Biraz da un serpip tekrar mayalanmaya bırakıyoruz (Yaklaşık 20 dakika). Bu sırada fırını 180 derecede açıp ısınmaya bırakıyoruz.
- Fırında ilk 25 dakika fanlı sonra 25 dakika alt üst ısıtmaya alıp pişiriyoruz. (Bu süreler de görecelidir. Pişme sırasında fırını takip edip daha erken ya da biraz daha geç alınabilir.
Pratik Tam Buğday Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Mayalanma sürelerine dikkat edilmeli.
Pratik Tam Buğday Ekmeği tarifi için servis önerisi
Fırından çıkar çıkmaz arasına güzel bir tereyağı ve biraz peynir ile sıcak sıcak enfes bir tat bırakabilirsiniz damağınızda.