Pratik Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Pratik Sütlü İrmik Helvası tarifi: Pratik Sütlü İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Sütlü İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Pratik Sütlü İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 büyük su bardağı sıcak su
- 1 büyük su bardağı şeker
- 1 büyük su bardağı irmik
- 1/2 büyük su bardağı süt
- 100 gram margarin
Pratik Sütlü İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle su, şeker ve sütü bir kaba alıp şeker eriyene dek karıştırın.
- Margarini ocağa alın ve eriyene kadar bekleyin.
- Margarin eriyince üzerine irmiği dökün.
- İrmiği, rengi esmerleşene kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun.
- Ocağın altını kapatın ve irmiği ocaktan alıp altına bir nihale koyarak başka bir yere alın.
- Şekeri eriyen su ve sütlü karışımı irmiğin üzerine yavaşça dökün ocağa almadan 1 kez karıştırın.
- Tencereyi tekrar ocağa alın ve kısık ateşte karıştırmaya başlayın.
- Hazır olmasına yakın kaşıkla karıştırmanız zorlaşacak ve tatlı kıvam alacaktır.
- Kıvam almış helvanızı ocaktan alıp ister üzerine Hindistan cevizi serperek isterseniz de dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Sütlü İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
İrmik tatlılarının püf noktası ocaktayken sürekli karıştırmaktır.