Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Şekersiz Profiterol Tarifi

Pratik Şekersiz Profiterol

Pratik Şekersiz Profiterol Tarifi

Pratik Şekersiz Profiterol tarifi: Pratik Şekersiz Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Şekersiz Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Şekersiz Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çimdik tuz
  • 2 adet orta boy muz
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao

Pratik Şekersiz Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için: Öncelikle tencereye yağı alıp ateşin üzerinde eritelim. Sonra su ilave edip 1-2 dakika kaynatın. Ocaktan tencereyi alin unu azar azar ekleyip cirpin.Tekrar ocaga alip 1-2 dk kavurun.
  • Tencereyi kenara alın ve soğumaya birakin.Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip güzelce çırpın.
  • Buzdolabı poşetine hamuru koyun. Uç kısmından makasla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla hamurdan orta boyda daire şeklinde sıkın.
  •  Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra 10 dakika kapağını hiç açmadan bekletin. Hamurların sönmesini engelleyin. Sonra fırından alıp soğumaya bırakın.
  • İki tane muzu püre haline getirin. Üzerine iki yemeği kaşığı tahin ve 1 yemek kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Kremanız hazır!
  • 2 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı kakaoyu bir kasede karıştırın.Azar azar sütten ekleyip karıştırıp kıvamını ayarlayın. Akışkan bir kıvamda olacaktır.
  • Sosu için: 80 gr bitter çikolatayı benmari şekilde eritin, içine bir yemek kaşığı süt ekleyip karıştırın. Sosunuz hazır.
  • Soğuyan hamurları bıçak yardımıyla ortadan kesin. Ama tamamen hamur birbirinden ayrılmasın.
  • İçine çay kaşığı yardımıyla kremadan koyup kapatın. Hepsine aynı işlemi uygulayın.
  • Sonra kaselerinize istediğiniz kadar koyup sostan gezdirip servis edin. Afiyetler olsun.

Pratik Şekersiz Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

Pişirirken fırının kapağını hiç açmayın. Üzeri hafif kızarınca pişmiş demektir. Pişme süresi fırından fırına değişebilir. Piştikten sonra fırında bekletip öyle çıkarın. Sönmesine engel olursunuz.

Pratik Şekersiz Profiterol tarifi için servis önerisi

Bolca çikolata sosundan gezdirin. Üzerine findik veya Antep tozu serpip servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025