Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Sahur Böreği Tarifi

Pratik Sahur Böreği

Pratik Sahur Böreği Tarifi

Pratik Sahur Böreği tarifi: Pratik Sahur Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Sahur Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Sahur Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç Harcı İçin:

  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Diğer Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yufka

Pratik Sahur Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Beyaz peyniri ezin ve salçayı bir kabın içinde ezerek karıştırın.
  • Maydanozları ince ince kıyın.
  • Salçalı peynirli karışıma maydanozları ilave edin.
  • İyice karıştırın ve iç harcınız hazır.
  • Süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın.
  • Böreği pişireceğiniz tavayı yağlayın.
  • Sütlü zeytinyağlı karışımdan 1 yemek kaşığı yufkayı ıslatmak için kullanın.
  • 2. yufkayı dörde bölün. İlk çeyreği tabana yerleştirin.
  • Hazırlanan iç harcı iyice yayarak tabana yedirin.
  • Kalan hamurları aralarına sütlü sıvı karışımdan dökerek harcın üzerini kaplayın.
  • En altta kalan yufkayı tencerenin içine düzgünce örterek kapatın.
  • Kalan sıvı karışımı dökün ve  tavanın üzerine kapak kapatın.
  • Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Altını kontrol edip kapak veya geniş bir tabak yardımıyla çevirerek diğer yüzünü pişirin.
  • Geniş bir servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.

Pratik Sahur Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Buzdolabında 20-25 dakika böreğinizi pişirmeden bekleterek daha çıtır bir börek elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025