Pratik Sahur Böreği Tarifi
Pratik Sahur Böreği tarifi: Pratik Sahur Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Sahur Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pratik Sahur Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Harcı İçin:
- 200 gram beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Diğer Malzemeler:
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet yufka
Pratik Sahur Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Beyaz peyniri ezin ve salçayı bir kabın içinde ezerek karıştırın.
- Maydanozları ince ince kıyın.
- Salçalı peynirli karışıma maydanozları ilave edin.
- İyice karıştırın ve iç harcınız hazır.
- Süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın.
- Böreği pişireceğiniz tavayı yağlayın.
- Sütlü zeytinyağlı karışımdan 1 yemek kaşığı yufkayı ıslatmak için kullanın.
- 2. yufkayı dörde bölün. İlk çeyreği tabana yerleştirin.
- Hazırlanan iç harcı iyice yayarak tabana yedirin.
- Kalan hamurları aralarına sütlü sıvı karışımdan dökerek harcın üzerini kaplayın.
- En altta kalan yufkayı tencerenin içine düzgünce örterek kapatın.
- Kalan sıvı karışımı dökün ve tavanın üzerine kapak kapatın.
- Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Altını kontrol edip kapak veya geniş bir tabak yardımıyla çevirerek diğer yüzünü pişirin.
- Geniş bir servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.
Pratik Sahur Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Buzdolabında 20-25 dakika böreğinizi pişirmeden bekleterek daha çıtır bir börek elde edebilirsiniz.