Pratik Pofuduk Poğaça Tarifi
Pratik Pofuduk Poğaça tarifi: Pratik Pofuduk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Pofuduk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Pratik Pofuduk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket yaş maya (42 g)
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 kase beyaz peynir
- 1 tutam maydonoz
Pratik Pofuduk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derin bir yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyup bir el çırpıcısı yardımı ile karıştırın. Ardından unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru söndürmeden bezeler yapın. (yaklaşık 20-21 tane çıkıyor)
- Bezelerin üzerine çok az tereyağı koyup elinizle iyice açın. Ardından hazırladığımız peynirli içten koyup yanlardan içe doğru katlayın, baş tarafından rulo olacak şekilde yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyup üstünü örtüp, yarım saat kadar tepside mayalanmasını sağlayın.
- Ayırdığınız yumurta sarılarına az miktarda yağ katarak poğaçaların üzerine sürün. Susam, çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan poğaçaların üzerini 15 dakika bir bez ile kapatarak daha yumuşak olmasını sağlayın. Afiyet Olsun.
Pratik Pofuduk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru söndürmeden bezeler yaparsanız daha güzel kabarıyor.