Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Pişi Tarifi

Pratik Pişi

Pratik Pişi Tarifi

Pratik Pişi tarifi: Pratik Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Pişi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 çay kaşığı (silme) kuru maya
  • 2 adet küp şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 26 yemek kaşığı un

Pratik Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kapaklı derin bir kapta ılık su ile maya ve şekerimizi eritelim. Sonra tuz ve unumuzu ekleyelim.
  • Elinize yapışmayacak bi hamur elde edene kadar yoğuruyorsunuz.
  • Daha sonra kabınızın kapağını kapatıp 15 dakika sıcak bir yerde mayalanmasını bekliyorsunuz.
  • Eğer kapaklı bir kabınız yoksa kabınızı streç ile sarabilirsiniz.
  • Daha sonra unladığınız tezgahınızda mandalina büyüklüğünde hamurlar alıp, merdane ile küçük küçük açıyorsunuz ve merdanenin uç kısmı ile ortasında delikler açıp, kızgın yağda kızartıyorsunuz. Afiyet olsun.

Pratik Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Çok sert bir hamur olursa eğer pofuduk olmaz, eğer mayalandırma sonra elinize çok yapışıyorsa elinizi sıvı yağ ile biraz yağlayabilirsiniz. Yemek kaşığınız küçükse 30 yemek kaşığı da ekleyebilirsiniz.

Pratik Pişi tarifi için servis önerisi

Biz küçükken toz şeker ile yerdik. Siz de deneyebilirsiniz. Kahvaltıların baş köşesinde yer alacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Pratik Pişi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021