Pratik Pişi Tarifi
Pratik Pişi tarifi: Pratik Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
28 adet
Pratik Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 çay kaşığı (silme) kuru maya
- 2 adet küp şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 26 yemek kaşığı un
Pratik Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kapaklı derin bir kapta ılık su ile maya ve şekerimizi eritelim. Sonra tuz ve unumuzu ekleyelim.
- Elinize yapışmayacak bi hamur elde edene kadar yoğuruyorsunuz.
- Daha sonra kabınızın kapağını kapatıp 15 dakika sıcak bir yerde mayalanmasını bekliyorsunuz.
- Eğer kapaklı bir kabınız yoksa kabınızı streç ile sarabilirsiniz.
- Daha sonra unladığınız tezgahınızda mandalina büyüklüğünde hamurlar alıp, merdane ile küçük küçük açıyorsunuz ve merdanenin uç kısmı ile ortasında delikler açıp, kızgın yağda kızartıyorsunuz. Afiyet olsun.
Pratik Pişi tarifinin püf noktası nedir?
Çok sert bir hamur olursa eğer pofuduk olmaz, eğer mayalandırma sonra elinize çok yapışıyorsa elinizi sıvı yağ ile biraz yağlayabilirsiniz. Yemek kaşığınız küçükse 30 yemek kaşığı da ekleyebilirsiniz.
Pratik Pişi tarifi için servis önerisi
Biz küçükken toz şeker ile yerdik. Siz de deneyebilirsiniz. Kahvaltıların baş köşesinde yer alacak.