Pratik Patatesli Börek Tarifi
Pratik Patatesli Börek tarifi: Pratik Patatesli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Patatesli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Pratik Patatesli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
İçi İçin:
- 5-6 adet orta boy patates
- 3 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı lor peyniri (ya da az tuzlu herhangi bir peynir)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı reyhan
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Sosu İçin:
- 1/2 şişe soda
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı susam (veya keten tohumu)
Pratik Patatesli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Patatesler haşlanır. Başka bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı alınır.
- Soğanlar ufak ufak doğranarak eklenir. Renkleri dönene kadar kavrulur.
- Salçalar ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Haşlanan patatesler ezilerek eklenir ve kavrulur. Baharatlar da ilave edilip soğuması için kenara alınır.
- Soğuduktan sonra harca peynirler eklenir ve iyice karıştırılır.
- Ayrı bir kapta sosu için olan bütün malzeme iyice çırpılır.
- Yufkanın biri açılır, üzerine sos gezdirilir. Patatesli harç, 6 yufkaya da yetecek şekilde, eşit miktarda yayılır.
- Yufka iki kenardan içe kapatılır. Diğer iki kenarlardan çok sıkıştırmadan sarılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana, çok da sıkışık olmadan dizilir. Uzun gelen kısımları kesip diğerlerinin ucuna ekleyebilirsiniz.
- Yumurta, su ve yağ çırpılır. Her yerine gelecek şekilde üstlerine sıvanır. En son da keten tohumu veya susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız ayardaki fırında 40 dakikaya yakın pişirilir. Afiyet olsun.
Pratik Patatesli Börek tarifinin püf noktası nedir?
Baharat miktarı tamamen damak zevkinize bağlı.