Pratik Pastane Poğaçası Tarifi
Pratik Pastane Poğaçası tarifi: Pratik Pastane Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Pastane Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Pratik Pastane Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 4 su bardağı un
Pratik Pastane Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Kuru mayaların suyla aktifleştirilmesine gerek yok. Ancak yine de ilk adım olarak mayayı su ve şekerle karıştırıp üzerine (tuz hariç) diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayabiliriz.
- Tuz, undaki glütenin açığa çıkarak mayayla aktifleşmesine engel olduğu için tuzu ilk aşamada koymamakta yarar var.
- Hamuru yapabiliyorsak uzun süre yoğuralım. Uzun bir yoğurma işlemi glütenin mayayla aktifleşmesi için önemlidir.
- Hamuru yoğurduktan sonra tuzunu ekleyip karışması için son bir kez daha yoğuralım.
- Ardından üzerini streç filme veya temiz bir bezle örtüp en az 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakalım.
- Daha uzun mayalanma istiyorsanız buzdolabında da bekletebilirsiniz.
- Dinlenen hamuru kabından çıkarıp 8 eşit parçaya bölerek parçaları yuvarlayalım.
- Daha küçük poğaçalar için daha fazla parçaya bölebilirsiniz.
- Çiçek şekli için yuvarlak fırın kabına veya döküm sığ tencereye aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirelim.
- Pişerken hamur yine kabaracağından o boşluklar kapanacaktır.
- Üzerine yumurta sarısı (dilerseniz sütle veya yağla yumurta sarısını açabilirsiniz) sürerek arzuya göre susam veya çörek otu ekleyebilirsiniz.
- 180-200 derecede soğuk fırında yaklaşık 15-20 dakikada hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Pratik Pastane Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?
Fırının yavaş yavaş ısınması hamurun kabarmasına yardımcı olacaktır, sıcak fırında aniden sıcağa giren hamur hemen pişmeye başlayacaktır.