Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Paskalya Çöreği Tarifi

Pratik Paskalya Çöreği

Pratik Paskalya Çöreği Tarifi

Pratik Paskalya Çöreği tarifi: Pratik Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Paskalya Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 125 gram tereyağı
  • 85 gram toz şeker
  • 250 mililitre süt
  • 3 adet yumurta
  • 10 gram toz maya
  • 7 gram mahlep
  • 700 gram un
  • 1 gram tuz

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 30 gram file fındık

Pratik Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Unu eleyeceğiniz geniş bir kaba alıp eleyin. Daha sonra ortasını havuz gibi açın.
  • Unun kenarlarına tuzu, toz mahlebi ve toz şekeri ekleyin.
  • Bir bardakta ılık sütün içine mayayı ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırıp mayayı ön aktive yapın.
  • Hazırlamış olduğunuz mayalı ılık sütü unun ortasına dökün. 3 adet yumurtayı ve ayrı bir tava da tereyağını eritip onu da unun ortasına ekleyip önce bir çatal yardımıyla karıştırıp sonra da pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamuru bir kabın içerisine alıp üzerini bir streç filmle hava almayacak şekilde sarın ve 1,1-5 saat hamur iki katına çıkana denk mayalanmaya bırakınız.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp 6 eşit uzun parçaya bölünüz ve 3 er parça olmak üzere örgü şekli verip tepsiye alıp 15 dakika tepsi mayası yapınız.
  • Tepsi mayası yaptığınız hamurun üzerine yumurta sarısını sürüp fındıkları ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kontrol ederek pişiriniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025