Pratik Paskalya Çöreği Tarifi
Pratik Paskalya Çöreği tarifi: Pratik Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Paskalya Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Pratik Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram tereyağı
- 85 gram toz şeker
- 250 mililitre süt
- 3 adet yumurta
- 10 gram toz maya
- 7 gram mahlep
- 700 gram un
- 1 gram tuz
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı su
- 30 gram file fındık
Pratik Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Unu eleyeceğiniz geniş bir kaba alıp eleyin. Daha sonra ortasını havuz gibi açın.
- Unun kenarlarına tuzu, toz mahlebi ve toz şekeri ekleyin.
- Bir bardakta ılık sütün içine mayayı ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırıp mayayı ön aktive yapın.
- Hazırlamış olduğunuz mayalı ılık sütü unun ortasına dökün. 3 adet yumurtayı ve ayrı bir tava da tereyağını eritip onu da unun ortasına ekleyip önce bir çatal yardımıyla karıştırıp sonra da pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamuru bir kabın içerisine alıp üzerini bir streç filmle hava almayacak şekilde sarın ve 1,1-5 saat hamur iki katına çıkana denk mayalanmaya bırakınız.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp 6 eşit uzun parçaya bölünüz ve 3 er parça olmak üzere örgü şekli verip tepsiye alıp 15 dakika tepsi mayası yapınız.
- Tepsi mayası yaptığınız hamurun üzerine yumurta sarısını sürüp fındıkları ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kontrol ederek pişiriniz. Afiyet olsun!